Mini wienerbrød

Dette er jo absolutt ikke en typisk julekake, men det er jo så utrolig godt! Så dette ble en av mine slag til jul i år. Bruker ferdig butterdeig fra kjøledisken, så disse er enkle å lage. Dette er en stor oppskrift som gir 120stk. Fryser disse så de holder seg lenge.

Vaniljekrem (lages dagen før):

  • 3 vaniljestenger
  • 6dl H-melk
  • 3dl kremfløte
  • 180g sukker
  • 1,5dl H-melk
  • 6 eggeplommer
  • 6ss maisenna

 

Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha 6dl H-melk, sukker, vaniljestang, vaniljefrø og fløte i en gryte. Rør hele tiden mens du varmer dette opp til kokepunktet på middels varme. Ha 1,5dl H-melk og maisenna i en bolle og bland dette godt sammen. Bland inn eggeplommene. Hell den varme melkeblandingen over i den kalde blandingen mens du rører hele tiden. Hell blandingen over i gryten igjen gjennom en sil (for å få bort vaniljestengene). Varm dette opp igjen til kokepunktet og la det småkoke litt til vaniljekremen har tyknet. NB! husk å rør HELE tiden så den ikke skiller seg. Ha vaniljekremen over i en bolle, dekk med plast og sett i kjøleskapet over natten.

 

Wienerbrød:

  • 15 plater fryste butterdeigplater

img_2485

Ta platene opp 10-20 minutter før du begynner på wienerbrødene slik at de får tint (ta gjerne opp noen av gangen slik at de ikke tørker mens du holder på).

img_2486

Begynn med en plate og del platen i 8 like store deler.

img_2487

Kjevle delene ut til ca dobbel størrelse.

img_2488

Brett inn kantene slik at de ser slik ut.

img_2489

Legg de på et stekebrett og fyll med en topp vaniljekrem.

img_2490

Steker på 200 grader midt i ovnene i ca 16 minutter. Avkjøles på rist. Når de er kalde, legger jeg dem i kakebokser med bakepapir i mellom og fryser dem.

img_2526

Disse tiner på kort tid, og ved servering har jeg på litt melisglasur.

About

No Comments

Leave a Comment