Mini wienerbrød
Dette er jo absolutt ikke en typisk julekake, men det er jo så utrolig godt! Så dette ble en av mine slag til jul i år. Bruker ferdig butterdeig fra kjøledisken, så disse er enkle å lage. Dette er en stor oppskrift som gir 120stk. Fryser disse så de holder seg lenge.
Vaniljekrem (lages dagen før):
- 3 vaniljestenger
- 6dl H-melk
- 3dl kremfløte
- 180g sukker
- 1,5dl H-melk
- 6 eggeplommer
- 6ss maisenna
Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha 6dl H-melk, sukker, vaniljestang, vaniljefrø og fløte i en gryte. Rør hele tiden mens du varmer dette opp til kokepunktet på middels varme. Ha 1,5dl H-melk og maisenna i en bolle og bland dette godt sammen. Bland inn eggeplommene. Hell den varme melkeblandingen over i den kalde blandingen mens du rører hele tiden. Hell blandingen over i gryten igjen gjennom en sil (for å få bort vaniljestengene). Varm dette opp igjen til kokepunktet og la det småkoke litt til vaniljekremen har tyknet. NB! husk å rør HELE tiden så den ikke skiller seg. Ha vaniljekremen over i en bolle, dekk med plast og sett i kjøleskapet over natten.
Wienerbrød:
- 15 plater fryste butterdeigplater
Ta platene opp 10-20 minutter før du begynner på wienerbrødene slik at de får tint (ta gjerne opp noen av gangen slik at de ikke tørker mens du holder på).
Begynn med en plate og del platen i 8 like store deler.
Kjevle delene ut til ca dobbel størrelse.
Brett inn kantene slik at de ser slik ut.
Legg de på et stekebrett og fyll med en topp vaniljekrem.
Steker på 200 grader midt i ovnene i ca 16 minutter. Avkjøles på rist. Når de er kalde, legger jeg dem i kakebokser med bakepapir i mellom og fryser dem.
Disse tiner på kort tid, og ved servering har jeg på litt melisglasur.
No Comments