Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød er utrolig godt, mettende og veldig lett å lage! Her er oppskriften jeg pleier å bruke:

 

1,7 dl havregryn

1,5 dl sammalt rug

1 dl solsikkekjerner

0,5 dl linfrø

0,5 dl sesamfrø

0,5 dl kruskakli

0,5 ts salt

3,5 dl vann

 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette godt. Ha i vannet og rør om.

IMG_4707

Ha massen over i en langpanne dekket med bakepapir, og bre massen utover.

IMG_4709

Bruk et pizzahjul til å markere opp passe store knekkebrød (slik at det blir lettere å knekke det når det er stekt).

IMG_4710

Stekes på 160 grader (varmluft) i 50 minutter. Ta langpannen ut av ovnen, dra bakepapiret med knekkebrødet over på en rist, sett temperaturen på ovnen ned til 100 grader og sett knekkebrødet inn i ovnen igjen i 30 minutter. Ta ut knekkebrødet og la det avkjøles før du knekker det opp i biter. Knekkebrødet skal da ha fått en gylden farge:

IMG_4711

Elsker disse knekkebrødene med baconost, brunost eller gulost med hjemmelaget bringebærsyltetøy.

IMG_4713 IMG_6021

About

1 Comment

  • Atle (han uten bart) 25. oktober 2016 at 18:45 Reply

    Disse var gode!

Leave a Comment