Halloweenmakroner

Halloween er rett rundt hjørnet, så da er det passende med halloweenmakroner. Bruker denne grunnoppskriften og farger makronene oransje. For å pynte makronene, har jeg brukt en tynn malekost (som jeg bare bruker til kakebaking) og Wilton svart farge. De fleste av makronene har fått på seg ansiktet til Jack skellington (fra nightmare before christmas). Har du ikke sett den, så er det absolutt en film du burde se :)

IMG_5863

Stratosfyll:

0,75 dl fløte

1 pakke stratos (150 g)

50 g melange

Ha fløte og stratos i en gryte og varm dette opp over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut smøret. Sett kremen i kjøleskapet i noen timer (gjerne over natten), til den har fått avkjølt seg helt. Rør opp kremen og fyll den i makronene ved hjelp av to teskjeer. Resultat:

2

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment