Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en utrolig god dessert som vil imponere gjestene dine! Og den er ikke så vanskelig å få til som mange tror heller. Trikse er å ikke steke den for lenge slik at den blir gjennomstenkt, men heller ikke steke den for kort for da vil den kollapse. Den skal få en sprø utside med et flytende fyll som renner ut når du stikker en skje nedi. Her er oppskriften jeg pleier å bruke:

 

Oppskrift:

100 g usaltet smør

100 g Premium 70% sjokolade (1 plate)

2 egg

2 eggeplommer

80 g sukker

40 g hvetemel

IMG_5538

Ha smør og sjokolade i en bolle over vannbad. La dette stå til alt er helt smeltet. Mens dette smelter, har du eggeplommer og hele egg i en bolle og visper dette lett sammen. Hell i sukker og visp videre. Til slutt sikter du oppi melet og visper til røren er klumpefri.

Når all sjokoladen og smøret har smeltet, tar du bollen av vannbadet og rører dette sammen. Hell eggeblandingen i sjokoladen mens du rører hele tiden. Rør til en jevn røre. Den vil nå være veldig klissette. NB! Hell alltid det kalde oppi det varme og ikke omvendt!

IMG_5540

Røren kan du lage noen timer før steking og oppbevare den på kjøkkenbenken med plast over. Den kan også lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet over natten. Da må du huske å ta den ut på benken ca 1 time før den skal stekes slik at den får romtemperatur.

Til steking bruker jeg disse formene:

IMG_5553

De koster nesten ingenting og fås kjøpt hos Biltema. Jeg smelter litt usaltet smør, og smører formene godt før jeg fyller de med røre. Fordeler røren i 3 slike former.

Formene setter jeg på en stekeplate og steker de på 210 grader (varmluft), midt i ovnen i 6-9 minutter (avhengig av ovnen).

IMG_5543

Med en gang de har kommet ut av ovnen, hvelver jeg dem over på en tallerken. Serveres varme med vaniljeis og bær eller lignende til:

IMG_5547

IMG_5552

 

About

No Comments

Leave a Comment