Bryllupskake med levende blomster

Denne sommeren fikk jeg i oppdrag om å lage en tre etasjes bryllupskake med levende blomster!  Jeg hadde aldri jobbet med levende blomster på kake før, så dette ble spennende! Jeg fikk heldigvis god hjelp av tremenningen min som jobber i blomsterbutikk.

Kaken skulle bestå av 3 ulike kaker. Den største etasjen var red velvet med ostekrem, den mellomste var gulrotkake med ostekrem og den minste var sjokoladekake med bringebærmousse. Rosettene som dekker hele kaken er laget av ostekrem.

Blomstene som er brukt på kaken er to ulike roser + lisianthuser i lillatoner. Jeg ble overrasket over hvor mange blomster det faktisk gikk med til kaken! Her har jeg brukt 27 roser og flere lisianthuser. Blomstene festet jeg på kaken ved å kutte stilken nesten helt av, og presse en grillpinne inn i hver blomst. Deretter stakk jeg grillpinnene inn i kaken.

Siden jeg ikke hadde brukt levende blomster på kake før, bestemte jeg meg for å gjøre et lite eksperiment. Jeg tok 5 roser selv, festet dem på grillpinner og satt dem i kjøleskapet. Etter over et døgn i kjøleskapet (uten tilgang til vann), ble jeg overrasket over at de fremdeles var like fine:

IMG_4342

Kaken ble blytung! Så jeg var glad for at det ikke var meg selv som skulle frakte den til bryllupet. Tilbakemeldingene på kaken var at den var «knallgod, kjempefin og perfekt». Og da er det verdt strevet og! :)

Video av kaken:

 

Bilder fra ulike vinkler og steg i prosessen:

1

2

IMG_4312

IMG_4313

IMG_4314

IMG_4315

IMG_4316

IMG_4317

IMG_4320

 

About

No Comments

Leave a Comment