Fylte horn

Horn fylt med ost og skinke er veldig godt og utrolig greit å fylle fryseren med! Her er oppskriften jeg pleier å bruke:

 

Horn (48 stk):

400g smør

12 dl melk

2 pakker fersk gjær (100 g)

2 ss salt

4 ss sukker

2 kg hvetemel

 

Fyll:

Strimlet skinke

Revet ost

 

Ta ca halvparten av melken og varm melken til den er lunken (den skal være fingervarm og ikke varmere for da kan du ødlegge gjæren). Rør ut gjæren i den fingervarme melken. Sett blandingen til side. Smelt smøret og bland smøret med den andre halvdelen av melken. Bland alt det tørre sammen i en bolle og hell oppi det bløte. Elt deigen til en fin og smidig deig. Sett til heving i ca 30 minutter.

 

Etter at deigen er ferdig med å heve, eltes den om og deles i 6 like store deler. Kjevle hver del ut til en rund leiv. Del leiven i 8 trekanter og legg på revet ost og skinke på den brede enden av trekanten. Se bilde:

IMG_1859

Rull sammen trekantene til horn ved å rulle fra den brede enden inn mot spissen. Legg hornene på en stekeplate dekket med bakepapir, pensle med egg og strø over litt ost. Slik som dette:

IMG_1861

Stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 14 minutter (steketid kan variere fra ovn til ovn). Avkjøles på rist.

Disse hornene er kjempefine å fryse. Hornene tines enkelt ved å legge hornene inn i en kald ovn, sett ovnen på 100 grader (varmluft) og la hornene stå i 15-20 minutter. Klare til å spises!

IMG_1862

Nam!

About

No Comments

Leave a Comment