Boller fylt med mandel/pistasjmasse

For å lage disse frokostbollene bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.

Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.

 

Mandel/pistasjmasse:

100 g hakket usaltet pistasjnøtter

200 g kransekakemasse

200 g mykt smør

2 dl sukker

Rør alt dette sammen i en mikser. Jeg fylte massen i en sprøytepose uten bruk av tip.

21

Kjevle ut et stykke deig. Del deigen i like store firkanter. Jeg kuttet de ca 13×13 cm.

22

Skjær striper i den ene enden av firkandene.

23

Sprøyt en stripe eller to med nøttemasse på deigen.

24

Rull sammen deigen.

25

Ferdig rullet.

26

Legges på stekeplate med bakepapir og settes til etterheving i 15-20 minutter. Stekes på 230 grader nederst i ovnen i 7-8 minutter.

27

Sånn ser de ut når de er ferdig stekt.

 

Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i 10-15 minutter.