Skoleboller

For å lage disse frokostbollene bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.

Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.

Skoleboller:

Her i Arendal kaller vi disse for purker, mens andre kaller de for skolebolle, skolebrød, 12 øres, solbolle osv. Disse lager jeg ved å først trille runde boller, lage en grop i midten av bollen, etterhever dem i 15-20 minutter, trykke ned gropen igjen og fylle gropen med vaniljekrem (hjemmelaget eller ferdigkjøpt). Disse stekes nederst i ovnen på 230 grader i 9-10 minutter.

 

Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i ca 15 minutter (vaniljekremen gjør at det kan ta litt lengre tid å tine bollene).