Kanelknuter

For å lage disse frokostbollene bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.

Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.

 

Kanelfyll:

250 g smør

250 g sukker

4 ss kanel

Rør alt dette sammen i en bolle.

31

Kjevle ut et stykke deig. Smør på et tynt lag med kanelmasse.

32

Vend den ene halvdelen av deigen over den andre.

33

Kutt deigen i strimler.

34

Del strimlene i to like store deler.

35

Flett strimlene sammen slik som vist på bildet over.

36

Surr fletten sammen til en knute.

37

Sett knutene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett disse til etterheving i 15-20 minutter. Stekes på 230 grader, nederst i ovnen i 7-8 minutter.

38

Slik ser de ut når de er ferdigstekt.

 

Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i 10-15 minutter.