Sitronterte med marengs (lemon meringue pie)
Sitronterte med marengs er en frisk, men mektig pai. En klassiker på kakebordet!
Bunn:
200g mel
75 g melis
25 g malte mandler
120 g usaltet smør
1 egg
Smør, mel, melis og mandler has i en kjøkkenmaskin og blandes med en eltekrok. Blandes til smøret er godt blandes med det tørre og ser ca slik ut:
Egget tilsettes, og massen eltes til den får en jevn og klisette konsistens.
Ta deigen ut av bollen, kna den lett og press den flat. Pakkes så inn i plastfolie og legges kaldt i minst 45 minutter.
Når deigen har blitt ordentlig kald og fått satt seg, kjevles den ut med litt mel og has i en paiform med avtagbar bunn. La deigen henge litt over kanten, stikk hull i bunnen med gaffel, ha et bakepapir over og fyll dette med tørkede erter.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12 minutter. Ta ut paibunnen, fjern ertene, skjær til kantene og sett bunnen inn igjen i 5-10 minutter (til du ser at den har fått en gylden farge).
Sitronkrem:
1 plate gelatin
8 eggeplommer
100 g usaltet smør
140 g sukker
1,5 dl sitronsaft (fra ca 3 sitroner)
sitronskall fra 2-3 sitroner
Gelatin legges i bløt. Alle de andre ingrediensene has i en gryte. La massen tykne over svak varme (jeg har platen på 6 av 9). Rør hele tiden! Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Helles over paibunnen og settes kaldt til kremen har fått avkjølt seg.
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
1 ts ekte vaniljesukker
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk dette til stiv marengs (ca 15 minutter på høy hastighet). Ha marengsen i en sprøytepose med ønsket tipp (jeg bruker Wilton 1M) og sprøyt topper over sitronkremen. Brenn så av toppene med en creme brulee brenner.
No Comments