Sitronterte med marengs (lemon meringue pie)

Sitronterte med marengs er en frisk, men mektig pai. En klassiker på kakebordet!

 

Bunn:

200g mel

75 g melis

25 g malte mandler

120 g usaltet smør

1 egg

Smør, mel, melis og mandler has i en kjøkkenmaskin og blandes med en eltekrok. Blandes til smøret er godt blandes med det tørre og ser ca slik ut:

IMG_6514

Egget tilsettes, og massen eltes til den får en jevn og klisette konsistens.

IMG_6515

Ta deigen ut av bollen, kna den lett og press den flat. Pakkes så inn i plastfolie og legges kaldt i minst 45 minutter.

IMG_6516IMG_6517

Når deigen har blitt ordentlig kald og fått satt seg, kjevles den ut med litt mel og has i en paiform med avtagbar bunn. La deigen henge litt over kanten, stikk hull i bunnen med gaffel, ha et bakepapir over og fyll dette med tørkede erter.

IMG_6518

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12 minutter. Ta ut paibunnen, fjern ertene, skjær til kantene og sett bunnen inn igjen i 5-10 minutter (til du ser at den har fått en gylden farge).

IMG_6520

 

Sitronkrem:

1 plate gelatin

8 eggeplommer

100 g usaltet smør

140 g sukker

1,5 dl sitronsaft (fra ca 3 sitroner)

sitronskall fra 2-3 sitroner

Gelatin legges i bløt. Alle de andre ingrediensene has i en gryte. La massen tykne over svak varme (jeg har platen på 6 av 9). Rør hele tiden! Ta gryten av platen og rør ut gelatinen. Helles over paibunnen og settes kaldt til kremen har fått avkjølt seg.

IMG_6521

Marengs:

4 eggehviter

200 g sukker

1 ts ekte vaniljesukker

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk dette til stiv marengs (ca 15 minutter på høy hastighet). Ha marengsen i en sprøytepose med ønsket tipp (jeg bruker Wilton 1M) og sprøyt topper over sitronkremen. Brenn så av toppene med en creme brulee brenner.

IMG_6526

IMG_6528

IMG_6535