Bringebærostekake med pepperkakebunn

Jeg syns ostekake alltid skal være et alternativ på kakebordet. En lett og god kake, som de fleste liker! Bringebær er en favoritt hos meg :) Denne har fått et hint av jul:

 

Bunn:

350 g pepperkaker

175 g melange

Pepperkakene moses/hakkes og blandes med smeltet melange. Ta bunnen ut av en springform på 24/25 cm, sett springformen på et kakefat og press kjeksmassen ned i bunnen av springformen. Settes kaldt i ca 30 minutter.

IMG_6524

PS: på dette bildet har jeg laget kaken opp ned, altså ostekrem først også kjeksbunn.

 

Ostekrem:

1 pakke bringebærgelé

2,5 dl vann

250 g philadelphia naturell

2,5 dl rømme

2 ss ekte vaniljesukker

1,5 dl bringebærsyltetøy (syrlig, og helst hjemmelaget)

3 dl fløte

Gelé lages som beskrevet på pakken, men med halv vannmengde. Hell geléen over i en bolle, sett den på benken og la den avkjøles til romtemperatur. Rør i den av og til så den ikke setter seg og ikke la den bli for kald!

Philadelphia, rømme, vaniljesukker og bringebærsyltetøy blandes sammen i en bolle. Fløten piskes til krem og vendes inn. Til slutt helles geléen forsiktig oppi. Hell massen over kjeksbunnen og sett kaken kaldt over natten (eventuelt 4-6 timer).

IMG_6522

 

Jeg lagde denne kaken opp ned i en Zila-form (for info om denne se her). Fylte hullene med hjemmelaget, syrlig bringebærsylteøy. Går også fint ann å erstatte dette med et gelélokk, frukt/bær eller lignende.

IMG_6533

 

About

No Comments

Leave a Comment