Firkløverkake

Denne kaken lager alltid min mor når det er bursdager eller lignende. Veldig god og saftig kake!

 

Vaniljekrem (lages dagen før):

2 vaniljestenger

4 dl H-melk + 1 dl H-melk

2 dl kremfløte

120 g sukker

4 eggeplommer

4 ss maisenna

 

Del vaniljestengene, skrap ut frøene og ha både stengene og frøene i en gryte. Ha fløten, 4 dl H-melk og sukker i gryten. Varm dette opp til kokepunktet på middels varme. Husk å rør hele tiden! Ha resten av H-melken og maisenna i en bolle og bland dette godt sammen. Ha eggeplommene i maisennablandingen. Hell den varme blandingen over i bollen mens du rører hele tiden. Ha en sil over gryten og hell blandingen tilbake i gryten. Varm opp blandingen igjen på middels varme og la det småkoke til blandingen har tyknet (går fort). Husk å rør hele tiden! Ha kremen over i en bolle, dekk med plast og avkjøl kremen (vil da også bli tykkere).

IMG_6632

 

Sjokoladebunn:

3 egg

3 dl sukker

1 ss kakao

1 dl melk

3 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til eggedosis. De tørre ingrediensene blandes og has i vekselsvis med melken. Hell røren i en 24cm rund springform og stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøles før den fylles og dekkes.

IMG_6638

Når bunnen er avkjølt, deles den i tre og fylles med vaniljekrem. Husk å dynke bunnen! Jeg dynker med melk eller juice.

IMG_6644

 

Firkløverkrem:

1 stor firkløverplate

150 g melange

150 g melis

0,5 dl melk

 

Firkløver og melange smeltes over vannbad. Melis siktes inn og melken røres inn til slutt. Nå vil kremen være veldig flytende, så denne må avkjøles litt før den kan smøres på kaken. Ha kremen i en bolle og sett den i kjøleskapet. Rør i den hvert 5. minutt frem til den har en passelig kremet konsistens (tar 20-30 minutter).

IMG_6641

Smør kremen utover kaken og oppbevar kaken kjølig frem til servering.

IMG_6649

IMG_6663

About

No Comments

Leave a Comment