Firkløverkake
Denne kaken lager alltid min mor når det er bursdager eller lignende. Veldig god og saftig kake!
Vaniljekrem (lages dagen før):
2 vaniljestenger
4 dl H-melk + 1 dl H-melk
2 dl kremfløte
120 g sukker
4 eggeplommer
4 ss maisenna
Del vaniljestengene, skrap ut frøene og ha både stengene og frøene i en gryte. Ha fløten, 4 dl H-melk og sukker i gryten. Varm dette opp til kokepunktet på middels varme. Husk å rør hele tiden! Ha resten av H-melken og maisenna i en bolle og bland dette godt sammen. Ha eggeplommene i maisennablandingen. Hell den varme blandingen over i bollen mens du rører hele tiden. Ha en sil over gryten og hell blandingen tilbake i gryten. Varm opp blandingen igjen på middels varme og la det småkoke til blandingen har tyknet (går fort). Husk å rør hele tiden! Ha kremen over i en bolle, dekk med plast og avkjøl kremen (vil da også bli tykkere).
Sjokoladebunn:
3 egg
3 dl sukker
1 ss kakao
1 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
Egg og sukker piskes til eggedosis. De tørre ingrediensene blandes og has i vekselsvis med melken. Hell røren i en 24cm rund springform og stek kaken nederst i ovnen ved 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøles før den fylles og dekkes.
Når bunnen er avkjølt, deles den i tre og fylles med vaniljekrem. Husk å dynke bunnen! Jeg dynker med melk eller juice.
Firkløverkrem:
1 stor firkløverplate
150 g melange
150 g melis
0,5 dl melk
Firkløver og melange smeltes over vannbad. Melis siktes inn og melken røres inn til slutt. Nå vil kremen være veldig flytende, så denne må avkjøles litt før den kan smøres på kaken. Ha kremen i en bolle og sett den i kjøleskapet. Rør i den hvert 5. minutt frem til den har en passelig kremet konsistens (tar 20-30 minutter).
Smør kremen utover kaken og oppbevar kaken kjølig frem til servering.
No Comments