Verktøy/Utstyr

Jeg finner stadig nytt utstyr jeg «trenger». Det finnes jo så mange lure ting. Her er noen ting jeg bruker veldig ofte:

 

Blomster:

IMG_0586

Dette er en «Gum Paste Storage Board». Når jeg lager blomster, kutter jeg ut alle bladene først og legger de inni denne. Dette gjør at bladene ikke tørker mens du holder på med blomsten din. Bestilte denne på cacas.no.

IMG_1383

Dette er «forming cups» som jeg pleier å bruke til å tørke blomster i (spesielt solblomster). Dette gjør at blomsten får en mer realistisk form og ikke legger seg flatt på kaken. Bestilte disse på ebay (søk på «flower fondant forming cup»).

IMG_058716

Dette er en «flower fondant forming foam». Når jeg lager blomster, legger jeg bladene oppå denne når jeg skal tynne ut kantene. Dette forhindrer at blomsten går i stykker. Kjøpte denne hos Traktøren.

 

Tupperware:

IMG_1086 IMG_1090

Dette er den mandelkvernen jeg alltid har brukt når jeg for eksempel skal lage julekaker. Kjøpt hos Tupperware.

IMG_1360«Riv i boks» fra Tupperware er perfekt viss du for eksempel skal rive sjokolade eller sitronskall.

IMG_1359

Når jeg skal smelte smør, smelter jeg det nesten alltid i mikroen. Da bruker jeg alltid denne fra Tupperware som forhindrer gris i mikroen.

IMG_1365

Disse ulike slikkepottene/kakekniv er også fra Tupperware. Jeg bruker alltid disse når jeg baker.

 

Diverse:

IMG_1363

Jeg har flere størrelser av «rolling pins». Disse er perfekte når du skal kjevle ut fondant/sukkerpasta/marsipan. Disse er ganske dyre i Norge, så jeg har bestilt mine på ebay (søk på «rolling pins»).

IMG_1364

Spatulaer er greit å ha når du skal påføre krem/frosting på kakene dine. Disse gjør det lettere å smøre ut og gir en glattere overflate. Kjøpte disse på Kitchn.

IMG_1369

Denne er veldig fin til å lage rette og fine kanter på en kake med frosting e.l. Den er også veldig grei viss du skal lage spiselige blonder (sugarweil/tricot osv). Kjøpte denne billigt på ebay (søk på «Cake scraper»).

IMG_1367

Dette er ulike «smoothere». Disse bruker til å rette fondanten/marsipanen når den er lagt på kaken. På denne måten får du vekk bulker/bobler på kaken og får en fin og jevn overflate. Kan kjøpes på ebay (søk på «Cake smoother»).

IMG_1392

Når jeg skal steke en kake, bruker jeg «bake even strips». Disse forhindrer at kaken får en topp på midten. Bake even strips legges i vann i minst ti minutter og settes rundt kakeformen. Grunnen til at kaken ofte får en topp på midten, er at kantene blir ferdig stekt først. Bake even strips gjør at kaken stekes jevnt.

IMG_1366

Jeg sjekker alltid om kaken er ordentlig stekt før jeg tar den ut. Da bruker jeg denne søte kakepinnen her. Kjøpt på Åhlens.

IMG_1371

Når man skal lage en etasjekake, må man bruke pilarer og underlag for at ikke kaken skal falle sammen. Jeg liker å bruke pappbrett under hver etasje, og plastikkpilarer i alle etasjene bortsett fra den øverste. Søk på «cake plastic dowels» på ebay for å finne disse.

IMG_1396

Sprøyteposer kjøper jeg billige på ebay. Kutter bare et passe stort hull i enden og bruker Wilton tippene oppi. Bruk og kast, så slipper jeg å vaske enda mer. Søk på «plastic piping bag» på ebay.

IMG_1393

Tipper er greit å ha. Da kan man lage blomster, pynte cupcakes, dekorere kaker osv. Disse kjøpte jeg i Norge fordi jeg er så glad i Wilton merket og disse gikk over kjøpsgrensa på ebay.

IMG_1351

Når jeg skal duste blomster/pynt eller male pynt, bruker jeg egne pensler for dette. Jeg kjøpte Wilton sine og er veldig fornøyd med disse. Kjøpte disse på Jernia.

IMG_1352

Et modeleringssett er greit å ha viss du for eksempel skal lage blomster eller figurer av marispan/fondant. Disse koster så og si ingenting på ebay (søk på «fondant modeling set»).

IMG_1353

Dette er en veldig fin liten kutter/preger som jeg bruker til fondant/marsipan. Den kommer med tre ulike hjul (jeg har mistet det ene) som lager ulike mønstre. Søk på «cake wheel cutter» på ebay.

IMG_1355

Denne «kakepinsetten» bruker jeg når jeg skal feste kakeperler på en kake (for eksempel ved diamantmønster). Da slipper du å få så mye lim på fingrene. Kjøpte denne på Traktøren.

IMG_1391

Når jeg lager diamantmønster på kaker, bruker jeg dette verktøyet. Det finnes også transfer sheets med dette mønsteret, men jeg syns det er lettere å få det fint med denne. Kjøpte denne billigt på ebay (søk på «cake diamond cutter»).

IMG_1358

Viss du vil lage en enkel, men likevell dekorativ kake, er det greit med stenciler. Det finnes utrolig mange fine slike. Søk på «cake stencil» på ebay så kommer det opp flere.

IMG_1370

Dette verktøyet elsker jeg! Det er en ribbon cutter, som gjør det veldig enkelt å lage border/sløyfer/bånd og lignende.

About

No Comments

Leave a Comment