Oreo Cupcakes

Disse cupcakesene er kjempe gode og lette å lage. Oppskrifter en funnet på nettet og modifisert litt. Blir ca 20-25 små cupcakes av denne oppskriften.

IMG_0940

Cupcakes:

120g smør

1 vaniljestang

2,5 dl lettmelk

250 g hvetemel

1 ts bakepulver

200g sukker

3 store eggehviter

ca 2 pakker Oreo kjeks

 

Del Oreokjeks i to slik at kremen sitter igjen på en av kjeksdelene. Ha kjeksen med krem i bunnen av cupcakesformer (med kremsiden opp).

Skrap ut frøene fra en vaniljestang. Ha smør og vaniljefrø i en mikser og pisk dette hvitt. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Ha bakepulver blandingen og melken vekselsvis i blandingen. Bland inn sukker. Ha i eggehvitene litt og litt. Knus ca 100 g oreokjeks og bland dette inn i røren (jeg bruker de kjeksdelene jeg ikke brukte i bunnen av cupcakesformene + noen hele kjeks).

Ha røren i cupcakesformene med oreokjeks i bunnen. Fyll formene 3/4 fulle. Jeg bruker en cupcakesplate når jeg steker cupcakes for at cupcakesene skal holde formen.

Stekes i midten i ovnene på 180 grader i ca 20 minutter.

 

Disse cupcakesene er gode som de er, men kan også pyntes med krem. Jeg syns det er veldig godt å pynte med ostekrem.

Ostekrem:

200 g smør (romtemperert)

1 vaniljestang

4 dl melis

200 g philadelfia naturell

1 ss sitronsaft

 

Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen. Miks smør og vaniljefrø til den er blitt hvit. Tilsett sitronsaft, philadelpia og melis. Når cupcakesene er kalde, kan du dekorere dem med kremen. Jeg liker å bruke Wilton tipp 1M eller 2D. Jeg lager ofte en krøll på toppen av hver cupcakes, stikker nedi en halv oreokjeks og strør over knust oreokjeks.

About

No Comments

Leave a Comment