Sjokoladekrem oppskrift

IMG_0608

Denne kremen bruker jeg ofte til sjokoladekake/vaniljekake/marsipankake eller lignende. Den er veldig enkel å lage og veldig god. Denne oppskriften holder til en høy 25 cm rund kake. Funnet på nettet.

 

Krem:

6 dl fløte

2 plater stratos

 

Varm opp fløten (skal ikke koke). Del opp sjokoladen. Ta fløten av platen og ha sjokoladen oppi den varme fløten. Vent et par minutter og rør ut sjokoladen. Settes i kjøleskapet over natten. Pisk kremen opp dagen etter, og den er da klar for å ha på kaken.

 

Du kan bruke den sjokoladen du liker best. Mokka bønner, melkesjokolade, stratos eller det du foretrekker.

About

2 Comments

 • Renate 19. november 2014 at 18:30 Reply

  Hei :) jeg skal dekke en sjokolade kake som skal bli en frost kake ,tenkte å bruke denne kremen du har lagt ut her :)
  Mitt spørsmål er da, kan jo ta litt konditor farge i så den blir lys blå ? Eller vil d ødelegge sammen på kremen ?
  Håper på snart svar ( skal Lage kaken i helgen )
  Mvh Renate :) :)

  • elca 22. november 2014 at 00:05 Reply

   Hei Renate:) Jeg har aldri prøvd å farge denne kremen, men jeg vil tro at fargen ikke kommer til å bli så fin pga sjokoladen (sjokoladekremen får små flekker med sjokolade). Viss du vil ha lys blå krem ville jeg derfor heller bare pisket vanlig krem og farget den:) Sånn som jeg har gjort på en av kakene mine (under «min søsters bryllup»). Eller så kan du lage ostekrem og farget den:) Disse to kremene er hvite og tar derfor opp fargen mye bedre (Ostekrem oppskrift ligger under red velvet). Vet jo ikke hva du har tenkt til å ha inni sjokoladekaken, så du må jo se hva som passer best til innholdet:)

Leave a Comment