Trekking av kake

SugarpasteGuide1

Denne syns jeg er veldig grei å ta utgangspunkt i når jeg skal beregne hvor mye fondant/marsipan jeg trenger til et kakelokk. 6″ = 15 cm, 8″=20 cm, 10″=25cm, 12″=30 cm osv. Jeg lager enten fondant/mmf selv eller kjøper hvit fondant/marsipan i butikken. Viss jeg skal kjøpe ferdig liker jeg best den fondanten og marsipanen de har hos jernia/Kitchn/tilbords. Disse ser slik ut:

11552201_751-15 503931_large_03-720

11552566_large_751-05 8e67e5a0e61b154fb9da8fa8429fa995d25f3fb2

Det som er viktig når man skal trekke en kake er å lage et lokk som er ganske mye større en selve kaken. Jo større lokket er, jo lettere er det å få det fint på. Jeg bruker smoothere til å rette ut marsipanen/fondanten når den er lagt på kaken. Ved bruk av to smoothere eller de nye kant smootherene kan man lage en fin og rett kant på kaken. Viss du skal bruke fondant til å modelere, kan du putte litt cmc i massen. Cmc gjør at massen blir mer elastisk og lettere å jobbe med. Cmc gjør også at massen tørker fortere. Cmc får kjøpt hos de fleste leverandører av kakeutstyr.

 

Et annet tips når du skal trekke en kake er at fondant/marsipan ikke må komme i kontakt med vaniljekrem/gele eller kremer med gelatin. Fondant/marsipan vil reagere med fyllet og den vil da smelte. Tror dette skjer på grunn av stivelsesmiddelet i vaniljekrem/gele.

About

No Comments

Leave a Comment