Sjokolade og appelsinostekake

En skikkelig påskeostekake :)

 

Kjeksbunn:

250g Gjende sjokoladekjeks

100g melange

 

Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en springform på 25cm uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Sjokolademousse:

1pk Freia sjokolademousse med sjokoladebiter

1dl melk

1dl fløte

 

Lag sjokolademousse etter pakkens instruksjoner: Ha pulveret + 1dl melk i en mikser. Pisk 1/2 minutt på lav hastighet, deretter 2,5 minutter på høy hastighet. Fisk fløten til stiv krem og vend inn i sjokolademassen. Sett en 20cm springform uten bunn oppå kjeksmassen og fordel moussen oppi der.

Sett i kjøleskapet i ca 1 time. Ta fatet ut, skjer rundt moussen og fjern den lille springformen:

 

Ostemasse: 

5 plater gelatin

0,75dl appelsinjuice (velg en god juice med 100% frukt)

300g philadelphia

150g sukker

1,5dl appelsinjuice

3,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia og sukker i en mikser og bland sammen.

Ha 0,75dl juice i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i 1,5dl juice og miks videre til en fin og glatt masse.

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

 

Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

 

 

 

 

About

No Comments

Leave a Comment