Tropisk ostekake

Jeg liker friske og litt syrlige ostekaker, og da ble denne perfekt. Her er oppskriften:

 

Kjeksbunn:

250g digestive kjeks

110g melange

 

Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en 25cm springform uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Ostemasse: 

6 plater gelatin

1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)

400g philadelphia

200g sukker

Revet sitronskall (fra 1-2 sitroner)

2dl tropisk juice

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia, sukker og sitronskall i en mikser og bland sammen.

Ha sitronsaften i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i tropisk juice og miks videre til en fin og glatt masse. Bruk en god tropisk juice for best smak! jeg bruker denne:

Massen ser nå slik ut:

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

Gele:

6 gelatinplater

2dl tropisk juice

125g sukker

1dl vann

0,5dl sitronsaft

 

Legg gelatinplatene i bløt. Ha juice, sukker, vann og sitronsaft i en gryte. Varm dette opp til kokepuntet. Press vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og bland til gelatinene er oppløst.

Hell geleen over i en plastbolle og la denne stå på benken til den er romtemperert. Husk å røre i den av og til slik at det ikke danner seg en snerk på toppen. Når geleen er avkjølt, heller du den over ostemassen. Jeg holder en spisekje over ostemassen og heller geleen over på denne slik at ikke geleen skal lage «hull» i ostemassen. Sett ostekaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Dette tar gjerne et par timer.

About

No Comments

Leave a Comment