Middagspai
Middagspai er enkelt og supergodt! Også fine å fryse.
Paibunn:
150g romtemperert melange
200g hvetemel
2ss kaldt vann
Ha mel og myk melange i en bolle. Smuldre dette godt sammen. Ha i vann og kna inn. Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg i kjøleskapet et par timer, gjerne til dagen etter.
Pakk ut plasten og bruk denne til å kjevle ut deigen på.
Ha deigen i en smurt paiform på rundt 26cm. Press deigen ut så den dekker hele formen, også opp etter kantene. Deigen er veldig myk og kan fort revne, men da er det bare å «lappe» den sammen igjen. Viktig å dekke kantene så ikke fyllet renner ut. Stikk hull i bunnen med en gaffel.
Stek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen på 200 grader.
Mens paibunnen steker kan du gjøre klar fyllet. Paien kan du fylle med det du liker best. Her er 3 av mine:
Fyll 1:
Baconbiter
Skinkebiter
Brokkoli (kokt)
Sopp
Fyll 2:
Røkelaks
Brokkoli (kokt)
Baconbiter
Sopp
Fyll 3:
Pepperoni
Brokkoli (kokt)
Sopp
Baconbiter
Når paibunnen er ferdig stekt, fyller du den etter eget ønske. Jeg har i mye fyll fordi jeg syns det gir best smak.
Eggeblanding:
4 egg
2,5 dl melk
salt og pepper
Ha alt i en bolle og visp sammen med en gaffel. Hell eggeblandingen over paien. Ha revet ost på toppen. Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minuttet. Server gjerne med focaccia.
No Comments