Bringebærostekake med glaze
Glaze er enklere å lage enn det ser ut som, og utrolig stilig! Og bringebærostekake er en av mine favoritter :)
Kjeksbunn:
300g digestive kjeks
140g melange
Knus kjeksen. Smelt smør og ha dette oppi kjeksmassen. Bland godt. Sett en springform (uten bunn) på et kakefat. Klipp ut en pappbunn (jeg bruker cake boards fra ebay) i riktig størrelse og legg denne i bunnen av formen. Fordel kjeksmassen over pappbunnen og sett kaldt til massen har stivnet (30-60 minutter).
Ostekrem:
7 gelatinplater
300g bringebær
400 g philadelphia naturell
200 g sukker
Skall fra 1 sitron
1 dl sitronsaft (ca to sitroner)
4,5 dl fløte
Legg gelatinplatene i bløt. Mos bringebærene til du får en fin puré. Ha bringebærmassen, sukker og philadelphia i en mikser og miks dette til en fin og glatt blanding. Riv skallet fra en sitron og ha dette i mikseren (pass på å ikke få med deg det hvite laget av sitronen for dette smaker ikke noe godt). Ha sitronsaften i en gryte og varm dette til det koker. Klem vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i gryten. Bland til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Pisk fløten og vend dette inn i ostemassen. Ha ostemassen over kjeksbunnen og sett formen i kjøleskapet i noen timer til ostemassen har stivnet (gjerne over natten).
Glaze:
10g gelatinpulver
60g + 75g vann
150g glykosesirup
150g sukker
100g søtet kondensert melk
150g hvit kokesjokolade
gelefarge i ønsket farge
Ha gelatinpulveret i en liten skål og bland dette med 60g vann. Ha glykosesirup, sukker og 75g vann i en kjele og gi dette et oppkok. Ta kjelen av plata og rør ut gelatinen. Bland inn søtet kondensert melk. Ha sjokoladen oppi og bland forsiktig med en slikkepott til alt er smeltet. Bland inn ønsket farge. Ha massen over i en bolle og sett den til side. Glazen er nå for varm. Vent til glazen er avkjølt ned til 28-30 grader. Den er nå klar til å helles over kaken.
Skjær kaken ut av formen og sett den på en vase/kakeboks eller lignende med et kakefat/stekeplate under (det blir nå mye gris).
Hell glazen over kaken og la kaken renne av seg (la den stå i 20-30 minutter).
Løft kaken over på et kakefat.
Serveres som den er, eller pynt den slik du vil. Husk at fondant/marsipan og gelatin ikke er en god match da fondanten/marsipanen vil smelte. På bildet under har jeg lagt på blomster av fondant rett før kaken skulle serveres.
No Comments