Solbærsaft

Hjemmelaget solbærsaft er både sunt og godt. Og det er ikke vanskeligt å lage heller! Her kommer fremgangsmåten:

 

Ingredienser:

1 kg solbær

4,5 dl vann

200 g sukker

 

Ha solbær og vann i en gryte. Varm dette opp og la det småkoke under lokk i ca 30 minutter (ikke rør). Bærene skal da ha saftet seg og endret farge. Bildene under viser før og etter prosessen:

IMG_4178 IMG_4183

Hell bærmassen over i en fuktig saftduk, og la det renne av i minst en time. Saftduken har jeg kjøpt på Jernia (119kr).

IMG_4185 IMG_4184

Ha saften tilbake i en gryte og ha i sukkeret. La dette koke i ca 10 minutter.

IMG_4192

Når saften er ferdig kokt, fjernes skummet på toppen og saften fylles på rene, varme flasker. Jeg bruker flasker med patentkort kjøpt hos Feel. Er de ikke søte?

Watermarked

Saften oppbevares mørkt og kjøligt. Denne oppskriften gir ca 8dl med saft. Blandingsforholdet saft/vann er ca 1/10 (avhengig av hvor sterk du liker den).

IMG_4232

About

No Comments

Leave a Comment