Kransekakestenger med pistasj

Kransekakestenger syns jeg hører med til jul. Jeg elsker pistasj, så da måtte jeg putte litt pistasj i disse. Jeg fikk 85 stk ut av denne oppskriften.

 

Oppskrift:

450 g mandler

300 g pistasj

9 dl melis

6 eggehviter

 

Bruk en kvern til å male mandler og pistasj. Ha dette i en bolle og bland sammen med melisen. Tilsett eggehvitene og bland dette godt sammen. Sett massen i kjøleskapet over natten (for at den skal bli lettere å jobbe med). Neste dag tar du ut massen, tar en bit av massen og ruller den ut til en pølse. Kuttes opp i ca like store deler. Jeg lagde disse i denne størrelsen:

IMG_1099

Stekes i midten av ovnene på 200 grader i ca 10 minutter. De blir da seende slik ut:

IMG_1105

Når disse er kalde, pynter jeg dem med sjokolade og melis.

 

Sjokolade:

2 plater kokesjokolade

2 ss delfiafett

Smelt sjokoladen og delfiafettet i en bolle over vannbad. Rør til en glatt og fin masse. Dypp hver ende av kransekakestengene i sjokoladen. La den renne av seg og legg disse på et bakepapir. Slik ser de da ut:

IMG_1112

Pynt:

Melis

Vann

Jeg dekorerer stengene med melis. Bland ut melis i litt vann, ha massen i en plastpose og lag et lite hull. Sprøyt melis på stengene. Mine ser nå slik ut:

IMG_1114

Legg kransekakestengene i fryseren til de er gjennomfrosne. Legg de over i en kakeboks og oppbevar dem i fryseren. Ta de ut av fryseren 20-30 minutter før servering.

About

4 Comments

 • Vibeke barbala 10. desember 2014 at 12:19 Reply

  Tusen takk for detaljert svar:) står å baker 5 av dine 7 nå:)
  Får se hvor langt jeg kommer:)

  • elca 12. desember 2014 at 06:40 Reply

   Åå så gøy å høre:) Får håpe det gikk bra;)

 • Vibeke barbala 10. desember 2014 at 10:53 Reply

  Hvor lenge kan jeg ha de ferske og ikke i fryseren?

  • elca 10. desember 2014 at 11:27 Reply

   Hei Vibeke:) Jeg fryser alltid disse for å være sikker på at de beholder seigheten. Viss du skal ha sjokolade og melis på er det også en fordel å fryse dem sånn at det ikke blir så mye kliss i kakeboksen. Viss du ikke har fryser, kan disse oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur. Har da blitt anbefalt å legge en brødskalk oppi for å beholde seigheten lengst mulig. Legg bakepapir i mellom lagene med stenger for å unngå mest mulig kliss. Har ikke oppbevart disse i romtemperatur selv, men ville nok ikke oppbevart de lenger enn 3-4 uker :)

Leave a Comment