Kransekakestenger med pistasj

Kransekakestenger syns jeg hører med til jul. Jeg elsker pistasj, så da måtte jeg putte litt pistasj i disse. Jeg fikk 85 stk ut av denne oppskriften.

 

Oppskrift:

450 g mandler

300 g pistasj

9 dl melis

6 eggehviter

 

Bruk en kvern til å male mandler og pistasj. Ha dette i en bolle og bland sammen med melisen. Tilsett eggehvitene og bland dette godt sammen. Sett massen i kjøleskapet over natten (for at den skal bli lettere å jobbe med). Neste dag tar du ut massen, tar en bit av massen og ruller den ut til en pølse. Kuttes opp i ca like store deler. Jeg lagde disse i denne størrelsen:

IMG_1099

Stekes i midten av ovnene på 200 grader i ca 10 minutter. De blir da seende slik ut:

IMG_1105

Når disse er kalde, pynter jeg dem med sjokolade og melis.

 

Sjokolade:

2 plater kokesjokolade

2 ss delfiafett

Smelt sjokoladen og delfiafettet i en bolle over vannbad. Rør til en glatt og fin masse. Dypp hver ende av kransekakestengene i sjokoladen. La den renne av seg og legg disse på et bakepapir. Slik ser de da ut:

IMG_1112

Pynt:

Melis

Vann

Jeg dekorerer stengene med melis. Bland ut melis i litt vann, ha massen i en plastpose og lag et lite hull. Sprøyt melis på stengene. Mine ser nå slik ut:

IMG_1114

Legg kransekakestengene i fryseren til de er gjennomfrosne. Legg de over i en kakeboks og oppbevar dem i fryseren. Ta de ut av fryseren 20-30 minutter før servering.