Jødekaker
Jødekaker er veldig enkelt å lage og så gode! En av mine syv slag til jul.
Oppskrift:
0,5 l kulturmelk
500 g sukker
600 g hvetemel
125 g smeltet smør
1,5 ts hornsalt
Ha kulturmelk i en bolle og rør ut hornsalt. Ha alle ingrediensene i en mikser og bland dette godt sammen. Legg massen på en stekeplate dekket med bakepapir ved hjelp av to spiseskjeer. Jeg venter 5 minutter før jeg strør på litt perlesukker (så kakene får flyte litt utover). Sånn ser de ut når de er klare til å stekes:
Her har jeg brukt svensk perlesukker. Den svenske er hvit i motsettning til den norske som er blank. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter i midten av ovnen.
Oppbevarer disse i en kakeboks på kjøkkenbenken.
Hei :) Liker denne oppskriften! Jeg har brukt å fryse de, men tenkte å oppbevare de i boks nå til jul. Hvor lenge holder de seg i boks? Blir de tørre eller holder de seg bra? vh Trude
Hei :) Beklager sendt svar. Du har nok alt testet selv, men jeg oppbevarer disse i en lufttett kakeboks, og da holder de seg i flere uker (opp til en mnd vil jeg si).
Han kulturmelken sløyfes eller bruke noe annet ?
Hei:) Kulturmelken kan ikke sløyfes, men den kan erstattes med noe annet. Jeg har sett andre oppskrifter der det brukes vanlig melk, H-melk eller egg. Da inneholder gjerne oppskriften bakepulver istedenfor hornsalt og mengden på resten av ingrediensene er ulik min oppskrift. Jeg syns disse blir best med kulturmelk :)