Jødekaker

Jødekaker er veldig enkelt å lage og så gode! En av mine syv slag til jul.

 

Oppskrift:

0,5 l kulturmelk

500 g sukker

600 g hvetemel

125 g smeltet smør

1,5 ts hornsalt

 

Ha kulturmelk i en bolle og rør ut hornsalt. Ha alle ingrediensene i en mikser og bland dette godt sammen. Legg massen på en stekeplate dekket med bakepapir ved hjelp av to spiseskjeer. Jeg venter 5 minutter før jeg strør på litt perlesukker (så kakene får flyte litt utover). Sånn ser de ut når de er klare til å stekes:

IMG_1103

Her har jeg brukt svensk perlesukker. Den svenske er hvit i motsettning til den norske som er blank. Stekes på 200 grader i ca 15 minutter i midten av ovnen.

IMG_1109

Oppbevarer disse i en kakeboks på kjøkkenbenken.

IMG_6417

2 Comments

  • Vibeke barbala 10. desember 2014 at 10:48 Reply

    Han kulturmelken sløyfes eller bruke noe annet ?

    • elca 10. desember 2014 at 11:13 Reply

      Hei:) Kulturmelken kan ikke sløyfes, men den kan erstattes med noe annet. Jeg har sett andre oppskrifter der det brukes vanlig melk, H-melk eller egg. Da inneholder gjerne oppskriften bakepulver istedenfor hornsalt og mengden på resten av ingrediensene er ulik min oppskrift. Jeg syns disse blir best med kulturmelk :)

Leave a Comment