Sarah Bernard oppskrift

Sarah Bernard er en av mine favorittjulekaker. Litt utradisjonell, veldig mektig og veldig god! Disse tar litt lengre tid å lage enn de fleste andre julekakene, men det er absolutt verdt det. Sarah bernard kaker kan lages en god stund før jul for disse skal fryses og holder seg derfor ganske lenge. Jeg og bestevenninnen min laget disse i helgen og denne oppskrifter gir ca 100 kaker. Oppskrifter er funnet på nettet.

Mandelkjeks:

750 g mandler

9 dl melis

6 eggehviter (spar eggeplommene til kremen)

Mal mandlene i en kvern. Ha mandlene i en bolle og tilsett melis. Bland godt. Ha eggehviter oppi bollen og bland disse inn til du får en fin og tykk masse.

Rull massen til litt tykke pølser (avhengig av hvor store kjeks du vil ha), og kutt pølsene opp i stykker som vist under.

Form kjeksene litt med hendene og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt på en stekeplaten før du flytter dem over på en rist. La de bli helt kalde før du fyller de med krem.

Sjokoladekrem:

225 g smør (romtemperert)

2,25 dl melis

3 eggeplommer

3 ts kakao

2 ss vann

Pisk smør og melis hvitt. Bland inn en og en eggeplomme og tilsett kakao og vann. Avkjøl kremen litt før den sprøytes på mandelkjeksene. Jeg bruker Wilton 1M tipp til å sprøyte på kremen. Når kremen er sprøytet på kjeksene, settes disse i fryseren til de er gjennomfrosne (10-30 min). Settes i fryseren for at ikke kremen skal smelte når den dyppes i sjokoladeglasuren.

Gul krem:

6 eggeplommer

190 g sukker

1,5 ts vaniljesukker

1,5 dl fløte

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm dette opp på svak varme til det tykner. Jeg har platen på 5 av 9 (induksjon). Det kan ta litt tid før kremen tykner, så pass på å ikke bli fristet til å sku opp varmen. Da kan kremen skille seg. Når kremen har tyknet, setter du den inn i kjøleskapet og lar den avkjøles. Når den er avkjølt, piskes 225 g romtemperert smør inn. Nå kan du påføre kremen på mandelkjeksene. Jeg bruker Wilton 1M tipp. Påfør krem og sett kjeksene i fryseren til disse er gjennomfrosne. Settes i fryseren for at ikke kremen skal smelte når den dyppes i sjokoladeglasuren.

Sjokoladeglasur:

4 plater kokesjokolade

4 ss delfiafett

Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Rør til en glatt og fin glasur. Hell glasuren over i en dyp beholder som er lett å dyppe i. Ta kjeksene ut av fryseren og dypp kremtoppene nedi sjokoladen. La sjokoladen renne av seg før du setter kakene i en kakeboks. Når alle kakene er dyppet i glasur, setter du dem tilbake i fyseren. Jeg oppbevarer dem i kakebokser. Disse tiner fort, så du kan ta de opp ca 10 minutter før servering.

About

No Comments

Leave a Comment