Boller fylt med kransekakemasse

For å lage disse bollene, bruker jeg grunnoppskriften som du finner her.

Viss du deler grunnoppskriften i 4, får du ca 30 boller ut av oppskriften.

Fyll til ca 30 boller:

Mandelmasse:

100 g hakket mandler

200 g kransekakemasse

200 g mykt smør

2 dl sukker

Rør alt dette sammen i en mikser.

Del deigen opp i 30 like store deler:

Bruk en kjevle til å kjevle bollene flate og legg på en dott med kransekakemasse i midten av hver bolle:

Pakk deigen over kransekakemassen og rull til du får en rund bolle:

Sett ovenfra
Undersiden. Pass på å få lukket bollene ordentlig så ikke kransekakemassen flyter ut under steking.

Legg bollene på stekebrett, pensle med smør, melk eller egg, og strø over perlesukker. Sett til etterheving i 20-30 min.

Stekes på 230 grader nederst i ovnen i 7-8 minutter. Tid avhenger av ovn, så følg med under prosessen.

Disse bollene er fine å fryse. Når de skal serveres: ta de opp av fryseren, sett bollene inn i en kald stekeovn, sett stekeovnen på 100 grader (varmluft) og la de stå i ovnen i 10-15 minutter.

About

No Comments

Leave a Comment