Sjokolademakron med bacon
Ja du leste riktig. Sjokolade og bacon som fyll i en makron. En kollega av meg påsto at bacon passet til absolutt alt, så da måtte jeg jo prøve. Og de ble overraskende gode :) Søte med litt krunch og et hint av salt.
Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.
Sjokoladekrem:
150g melkesjokolade
0,7 dl fløte
50g melange
Ha fløte og sjokolade i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut smøret.
Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt.
Stek 110g bacon sprøtt og tørk godt av de:
Finhakk baconet:
Rør opp sjokoladekremen og bland baconet oppi:
Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene:
Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments