Sjokolademakron med bacon
Ja du leste riktig. Sjokolade og bacon som fyll i en makron. En kollega av meg påsto at bacon passet til absolutt alt, så da måtte jeg jo prøve. Og de ble overraskende gode :) Søte med litt krunch og et hint av salt.
Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.
Sjokoladekrem:
150g melkesjokolade
0,7 dl fløte
50g melange
Ha fløte og sjokolade i en gryte og varm dette opp over svak varme til all sjokoladen har smeltet. Ta gryten av platen og rør ut smøret.
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200601_002140-768x1024.jpg)
Sett sjokoladekremen kaldt (gjerne over natten) til den er helt avkjølt.
Stek 110g bacon sprøtt og tørk godt av de:
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200531_224012-768x1024.jpg)
Finhakk baconet:
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200601_001323-768x1024.jpg)
Rør opp sjokoladekremen og bland baconet oppi:
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200601_010231-768x1024.jpg)
Ha kremen i en sprøytepose og fyll makronene:
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200601_010834-1024x768.jpg)
Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
![](http://bakeverden.no/wp-content/uploads/2022/02/20200601_011449-768x1024.jpg)
No Comments