Mammas pølsegrateng

Denne er knallgod og enkel å lage. Mammas oppskrift :) Denne oppskriften passer til Tupperware UltraPro lasagneform (eller en stor ildfast form).

 

Hvit saus:

5ss melange

7ss mel

5dl melk

2 buljongterninger (kjøtt)

2dl vann

1 ts salt

1/2 ts pepper

 

Smelt smøret i en gryte. Rør inn melet. Ha i litt og litt av melken mens du rører. Buljongterningene røres ut i 2dl kokende vann. Ha i buljongvannet + salt/pepper. La sausen tyknes noe. Sett til sides og la sausen avkjøle seg noe.

Når sausen er avkjølt, rører du inn 4 eggeplommer (spar på eggehvitene til senere i oppskriften).

 

1,5 pk middagspølse

500g makaroni

 

Middagspølsene deles opp i små ternigner. Kok makaronien som anvist på pakken.

Ha middagspølser og makaroni i en stor bolle. Bland dette sammen. Hell oppi sausen og bland igjen.

 

4 eggehviter

Strøkavring

 

Stivpisk eggehvitene og vend disse inn i massen. Ha massen over i tupperware-formen/den ildfaste formen og dryss over strøkavring.

Stekes på 200 grader i ca 45 minutter (nederste rille).

 

No Comments

Leave a Comment