Ananasostekake

NB! Slik som for eksempel kiwi, reagerer fersk ananas med gelé! Ananas har enzymer som bryter ned proteinforbindelsen i geleen. Så viss du vil ha fersk ananas som pynt på kaken (slik som jeg har gjort), så ha de på kaken rett før servering.

 

Kjeksbunn:

250g digestive kjeks

110g melange

 

Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en 25cm springform uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Ostemasse: 

6 plater gelatin

1 dl ananasjuice

400g philadelphia

200g sukker

2dl ananasjuice

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia og sukker i en mikser og bland sammen.

 

Ha 1dl ananasjuice i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i ananasjuice og miks videre til en fin og glatt masse. Bruk en god juice for best smak! jeg bruker dette merket:

Massen ser nå slik ut:

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

Gele:

6 gelatinplater

3,5 dl ananasjuice

 

Legg gelatinplatene i bløt. Ha juice i en gryte. Varm dette opp til kokepunktet. Press vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og bland til gelatinene er oppløst.

Hell geleen over i en plastbolle og la denne stå på benken til den er romtemperert. Husk å røre i den av og til slik at det ikke danner seg en snerk på toppen. Når geleen er avkjølt, heller du den over ostemassen. Jeg holder en spisekje over ostemassen og heller geleen over på denne slik at ikke geleen skal lage «hull» i ostemassen. Sett ostekaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Dette tar gjerne et par timer.

About

No Comments

Leave a Comment