Ripsostekake

Har lenge hatt lyst til å prøve denne smaken på ostekake. Og den ble veldig godt tatt imot :) Frisk, litt syrlig og veldig god!

 

Kjeksbunn:

250g digestive kjeks

110g melange

 

Knus kjeksene med en foodprosessor eller for hånd. Smelt melange og bland med kjeksmassen. Ha en 25cm springform uten bunn på et kakefat. Fordel kjeksmassen oppi springformen. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

 

Ostemasse: 

6 plater gelatin

1 dl hjemmelaga ripssaft (konsentrat: Oppskrift ripssaft)

400g philadelphia

200g sukker

1,5 dl hjemmelaga ripssaft

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Ha philadelpia og sukker i en mikser og bland sammen.

Ha 1dl ripssaft i en kjele og kok opp. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Hell i 1,5dl ripssaft og miks videre til en fin og glatt masse.

Pisk kremfløte og vend inn i massen.

Ha massen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet over natten (eller i ca 8 timer).

 

Gele:

5 gelatinplater

1,5 dl hjemmelaga ripssaft

125g sukker

1,5 dl vann

 

Legg gelatinplatene i bløt. Ha saft, sukker og vann i en gryte. Varm dette opp til kokepuntet. Press vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og bland til gelatinene er oppløst.

Hell geleen over i en plastbolle og la denne stå på benken til den er romtemperert. Husk å røre i den av og til slik at det ikke danner seg en snerk på toppen. Når geleen er avkjølt, heller du den over ostemassen. Jeg holder en spisekje over ostemassen og heller geleen over på denne slik at ikke geleen skal lage «hull» i ostemassen. Sett ostekaken i kjøleskapet til geleen har stivnet. Dette tar gjerne et par timer.

 

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar