Bringebærostekake med glaze

Glaze er enklere å lage enn det ser ut som, og utrolig stilig! Og bringebærostekake er en av mine favoritter :)

 

Kjeksbunn:

300g digestive kjeks

140g melange

Knus kjeksen. Smelt smør og ha dette oppi kjeksmassen. Bland godt. Sett en springform (uten bunn) på et kakefat. Klipp ut en pappbunn (jeg bruker cake boards fra ebay) i riktig størrelse og legg denne i bunnen av formen. Fordel kjeksmassen over pappbunnen og sett kaldt til massen har stivnet (30-60 minutter).

 

Ostekrem:

7 gelatinplater

300g bringebær

400 g philadelphia naturell

200 g sukker

Skall fra 1 sitron

1 dl sitronsaft (ca to sitroner)

4,5 dl fløte

 

Legg gelatinplatene i bløt. Mos bringebærene til du får en fin puré. Ha bringebærmassen, sukker og philadelphia i en mikser og miks dette til en fin og glatt blanding. Riv skallet fra en sitron og ha dette i mikseren (pass på å ikke få med deg det hvite laget av sitronen for dette smaker ikke noe godt). Ha sitronsaften i en gryte og varm dette til det koker. Klem vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i gryten. Bland til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Pisk fløten og vend dette inn i ostemassen. Ha ostemassen over kjeksbunnen og sett formen i kjøleskapet i noen timer til ostemassen har stivnet (gjerne over natten).

 

Glaze:

10g gelatinpulver

60g + 75g vann

150g glykosesirup

150g sukker

100g søtet kondensert melk

150g hvit kokesjokolade

gelefarge i ønsket farge

 

Ha gelatinpulveret i en liten skål og bland dette med 60g vann. Ha glykosesirup, sukker og 75g vann i en kjele og gi dette et oppkok. Ta kjelen av plata og rør ut gelatinen. Bland inn søtet kondensert melk. Ha sjokoladen oppi og bland forsiktig med en slikkepott til alt er smeltet. Bland inn ønsket farge. Ha massen over i en bolle og sett den til side. Glazen er nå for varm. Vent til glazen er avkjølt ned til 28-30 grader. Den er nå klar til å helles over kaken.

Skjær kaken ut av formen og sett den på en vase/kakeboks eller lignende med et kakefat/stekeplate under (det blir nå mye gris).

Hell glazen over kaken og la kaken renne av seg (la den stå i 20-30 minutter).

Løft kaken over på et kakefat.

Serveres som den er, eller pynt den slik du vil. Husk at fondant/marsipan og gelatin ikke er en god match da fondanten/marsipanen vil smelte. På bildet under har jeg lagt på blomster av fondant rett før kaken skulle serveres.

About

No Comments

Leave a Comment