Sunt og godt brød

Dette brødet er enkelt å lage, sunt, utrolig godt og mettende. Passer godt å fryse. Oppskriften er til ét brød (vanlig str form, jeg bruker tupperware sin). Alle ingrediensene har jeg kjøpt på Rema 1000.

 

300g fullkorn hvetemel

150g sammalt spelt

60g linfrø

70g havregryn

30g sesamfrø

30g chiafrø

1/2 pakke gjær

5dl vann

 

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle:

Bland ut gjæren i lunkent vann og ha oppi bollen. Bland godt.

 

Hev deigen i ca 50 minutter. Smør en brødform og ha deigen oppi. Ha over plastfolie og sett til heving igjen i 50 minutter.

Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i 40 minutter. Ta brødet ut av formen og stek i ytterlige 10 minutter. Brødet skal nå ha fått en sprø overflate og gi en hul lyd viss du banker på det.

Avkjølet brødet på rist, kutt opp i skiver og frys.