Decoupage på lerret

Det første jeg begynte med var decoupage på lerret. Det er relativt enkelt og veldig morsomt å holde på med! Det du trenger er:

1. Servietter

IMG_2459

2. Decoupagelim (kjøpt på panduro)

IMG_2452

3. Lerret (kjøpt på søstrene grene)

IMG_2457

4. Pensler (kjøpt på søstrene grene)

IMG_2453

5. En god saks (kjøpt på panduro)

IMG_2454

Finn frem de serviettene du vil ha og begynn med å klippe eller rive ut de motivene du vil ha på lerretet. Servietter har som oftest tre lag, og det er veldig viktig at du deler servietten i tre og bare bruker den tynne delen med bildet på. Se video for dette her.

Når du har gjort klar alle motivene, er det lurt å først plassere de på lerretet for å se hvor du vil ha dem. Ta de så av lerretet igjen, og finn frem det første motivet ditt.

IMG_1753

Jeg begynner som regel i et hjørne viss jeg skal dekke hele lerretet, men det gjør du som du vil selv. Pensle på et tynt lag med decoupagelim der du skal ha motivet ditt og legg servietten forsiktig oppå. Bruk en tørr pensel til å glatte ut servietten ved å begynne på midten av servietten og stryk forsiktig ut mot kantene. Prøv å få bort mest mulig krøller og luftbobler. Husk å forsegle kantene av servietten med decoupagelim. Når dette er gjort er det bare å fortsette med de resterende serviettene og fortsette til lerretet er dekket.

Nå lerretet er dekket med servietter, lakker du hele lerretet med et tynt lag decoupagelim. Dette for å få en beskyttende overflate på bildet. Sett bildet til tørk over natten. Ferdig!

Jeg er så heldig at jeg som regel alltid har «hjelp» når jeg holder på:

23

Her vil jeg legge ut bilder av mine prosjekter:

IMG_1745IMG_1743

IMG_1746IMG_1747

 IMG_1748IMG_1783

IMG_1749IMG_1761

IMG_2445

About

No Comments

Leave a Comment