Decoupage på lys

Decoupage på lys foregår på en litt annen måte en decoupage på andre materialer. Det tar ikke like lang tid, og jeg syns det blir ganske stilig! Det som er så gøy er at man kan kjøpe et helt vanlig lys, og dekorere det akkurat slik man vil! Og med alle de fine serviettene som finnes, er det jo så mange muligheter. Her er det du trenger:

1. Servietter

IMG_2459

2. En god saks (kjøpt på panduro)

IMG_2454

3. Kubbelys (kjøpes på nille, europris, ikea etc.)

IMG_2460

4. Krølltang (kjøpte min for 150kr på coop obs)

IMG_2456

Det er viktig at kubbelysene har en glatt overflate for at det skal bli fint. Lysene bør være i en lys farge slik at motivet fra servietten kommer godt frem. Jeg har valgt å bruke en krølltang fordi jeg syns dette var det enkleste, men jeg vet at andre bruker stykejern eller en oppvarmet skje.

Det første du må gjøre er å finne frem servietten du vil bruke. Klipp ut motivet slik at det passer på lyset. Servietter har som regel tre lag, så det er viktigt at du deler servietten i tre og bare bruker den ene delen med selve motivet på. Videoen nedenfor demonstrerer dette:

 

Plasser servietten på lyset slik du vil ha det, og hold servietten slik. Ta krølltangen og før den forsiktig over servietten (jeg pleier å begynne i et hjørne). Poenget er at servietten skal smeltes inn i lyset. Du kommer til å se at servietten blir mørkere og ser blaut ut, da er den festet til lyset og du kan fortsette videre på resten av servietten. Før krølltangen forsiktig over hele servietten til du ser at hele servietten er smeltet inn i lyset. Videoen nedenfor viser en demonstrasjon av hvordan jeg gjør det:

 

NB! Videoene fungere best i fullskjerm på PC. Videoene fungere ikke optimalt på en mobil.

 

Her vil jeg legge ut bilder av mine prosjekter:

45

21

IMG_24613

1 Comment

  • Kjersti Gulliksen 12. desember 2018 at 09:07 Reply

    Kjempefine lys og video tutorial

Leave a Comment