Hjemmelaget knekkebrød
Hjemmelaget knekkebrød er utrolig godt, mettende og veldig lett å lage! Her er oppskriften jeg pleier å bruke:
1,7 dl havregryn
1,5 dl sammalt rug
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl kruskakli
0,5 ts salt
3,5 dl vann
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette godt. Ha i vannet og rør om.
Ha massen over i en langpanne dekket med bakepapir, og bre massen utover.
Bruk et pizzahjul til å markere opp passe store knekkebrød (slik at det blir lettere å knekke det når det er stekt).
Stekes på 160 grader (varmluft) i 50 minutter. Ta langpannen ut av ovnen, dra bakepapiret med knekkebrødet over på en rist, sett temperaturen på ovnen ned til 100 grader og sett knekkebrødet inn i ovnen igjen i 30 minutter. Ta ut knekkebrødet og la det avkjøles før du knekker det opp i biter. Knekkebrødet skal da ha fått en gylden farge:
Elsker disse knekkebrødene med baconost, brunost eller gulost med hjemmelaget bringebærsyltetøy.
Disse var gode!