Halloweenostekake (Jack Skellington cake)

Da jeg skulle lage ostekake til halloween, bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Nightmare before christmas er en av mine juleklassikere, men Jack Skellington hører jo egentlig til halloween. Syns han er en veldig morsom karakter, så hovedtemaet til årets halloween ble nettopp han. Her er oppskriften og fremgangsmåten på kaken:

 

Kjeksbunn:

250 g Digestive kjeks

110 g melange

Knus kjeksene helt. Smelt melangen og bland dette med kjeksen. Finn frem en 24cm springform. Ta ut bunnen og sett formen på et kakefat. Ha kjeksmassen oppi og press kjeksen utover til en flat og fin kakebunn. Sett den i kjøleskapet til massen har stivnet (ca 1 time).

 

Ostemasse med sitron og pasjonsfrukt:

6 gelatinplater

9 pasjonsfrukter

400 g philadelphia naturell

200 g sukker

Skall fra 1 sitron

1 dl sitronsaft (ca to sitroner)

4,5 dl fløte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med vann. Del pasjonsfrukten i to og press innholdet igjennom en sil. Ha pasjonsfruktmassen, sukker og philadelphia i en mikser og miks dette til en fin og glatt blanding. Riv skallet fra en sitron og ha dette i mikseren (pass på å ikke få med deg det hvite laget av sitronen for dette smaker ikke noe godt). Ha sitronsaften i en gryte og gi det et oppkok. Klem vannet ut av gelatinen, ta gryten av platen og ha gelatinen i gryten. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Pisk fløten og vend dette inn i ostemassen. Ha ostemassen over kjeksbunnen og sett denne i kjøleskapet til den er stivnet. Gjerne over natten da dette tar noen timer (4-6 timer).

 

Jack skellington bilde:

Bildet under gelélokket har jeg laget av fondant. I utgangspunktet vil ikke fondant og gelé være en god kombinasjon (fondant smeltet ved kontakt med gelé), men når du legger fondanten under geléen vil den bli kapslet inne. Når du senere skjærer i kaken vil du se at bildet vil ha smeltet litt, men bildet vil holde seg så lenge det er kapslet inne i geléen. Jeg kuttet ut hode til Jack i fondant, kuttet jeg ut øynene, nese og munn og deretter la jeg på en svart bakgrunn. Festet delene med spiselig lim. Slik så den da ut (før jeg festet den på den svarte bakgrunnen):

IMG_5872

La bildet på toppen av ostemassen rett før jeg skulle ha på gelélokket:

IMG_5875

Gelélokk:

1 pakke Freia gelé (jeg brukte blåbær)

2,5 dl vann

Lag gelé som beskrevet på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. La gelén stå på benken til den har nådd romtemperatur. Bruk en spiseskje og hell geléen forsiktig over skjeen og ned på ostemassen (for å unngå å lage «hull» i ostemassen). Sett kaken i kjøleskapet til gelén har stivnet. Endelig resultat:

5

 

About

No Comments

Leave a Comment