Raffaellomakroner (kokos)

Raffaello er en slags kokosversjon av Ferrero Rocher som jeg pleier å kjøpe når jeg er i Sverige. Kjempe god! Begynn med å lage makroner av denne grunnoppskriften. Fyll med denne kremen:

Raffaellokrem:

1 stor eggehvite

0,5 dl sukker

55 g kokosmasse

50 g hasselnøtter

30 g vaffelkjeks

Hakk hasselnøtter i små biter:

IMG_3159

Knus vaffelkjeks i små biter:

IMG_3162

Ha eggehvite og sukker i en mikser og pisk til stiv marengs (tar 10-15 minutter). Ser da slik ut:

1

Ha resten av ingrediensene i marengsen:

2

Bland dette godt sammen:

3

Bruk to teskjeer til å fylle makronene med kremen.

Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

IMG_3300

About

No Comments

Leave a Comment