Charlottes sjokoladekake

Charlotte er søsteren min og jeg fikk denne oppskriften av henne. Derfor har jeg kalt den «Charlottes sjokoladekake». Vet ikke hvor hun har fått den fra. Denne er knallgod og mektig! En skikkelig sjokoladekake.

1(1)

NB! Kremen må lages en dag før kaken.

Krem:

4 egg

250 g sukker

1,5 dl fløte

1,5 plate kokesjokolade

250 g smør

 

Ha egg, sukker og fløte i en gryte. Varm dette opp på svak varme og gi det et oppkok. Ta gryten av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør ut sjokoladen og smøret i kremen. Avkjøl kremen på benken og sett den i kjøleskap over natten. Kremen kan gjerne piskes litt før du påfører den på kaken.

 

Bunn:

8 egg

400 g sukker

270 g smeltet smør

1 plate kokesjokolade

2 ts bakepulver

270 g mel

 

Ha egg og sukker i en mikser og pisk dette til eggedosis. Smelt smør og rør ut sjokoladen i smøret og ha blandingen i eggedosisen. Bland sammen mel og bakepulver i en bolle og ha dette i eggedosisen. Ha røren i to 24 cm runde former og stek kakebunnene på 175 grader, midt i ovnen i ca 45 minutter. La kakene avkjøles helt før du deler de opp og smører kaken opp med krem.