Charlottes sjokoladekake
Charlotte er søsteren min og jeg fikk denne oppskriften av henne. Derfor har jeg kalt den «Charlottes sjokoladekake». Vet ikke hvor hun har fått den fra. Denne er knallgod og mektig! En skikkelig sjokoladekake.
NB! Kremen må lages en dag før kaken.
Krem:
4 egg
250 g sukker
1,5 dl fløte
1,5 plate kokesjokolade
250 g smør
Ha egg, sukker og fløte i en gryte. Varm dette opp på svak varme og gi det et oppkok. Ta gryten av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør ut sjokoladen og smøret i kremen. Avkjøl kremen på benken og sett den i kjøleskap over natten. Kremen kan gjerne piskes litt før du påfører den på kaken.
Bunn:
8 egg
400 g sukker
270 g smeltet smør
1 plate kokesjokolade
2 ts bakepulver
270 g mel
Ha egg og sukker i en mikser og pisk dette til eggedosis. Smelt smør og rør ut sjokoladen i smøret og ha blandingen i eggedosisen. Bland sammen mel og bakepulver i en bolle og ha dette i eggedosisen. Ha røren i to 24 cm runde former og stek kakebunnene på 175 grader, midt i ovnen i ca 45 minutter. La kakene avkjøles helt før du deler de opp og smører kaken opp med krem.
Steker du begge formene på en gang, ved hjelp av varmluft?
Hei :) Jeg steker begge formene på en gang ja (på samme rist), ikke varmluft.
hvilken str på foren bruker du?
Står nederst i oppskriften :) » Ha røren i to 24 cm runde former»
Hei! Ser veldig godt ut. Er det «mulig» å ha fondant over denne kaka eller blir det for mektig ?
Hei :) Jeg pleier å dekke denne med fondant selv, men kjevler alltid fondanten veldig tynn. Da syns jeg ikke det blir for mektig :)