Pasjonsfruktostekake
Jeg elsker pasjonsfrukt! Så da måtte jeg jo lage en ostekake med pasjonsfrukt :) Denne er litt syrlig (sånn som jeg liker ostekaker) og jeg syns denne er kjempe god. Jeg lagde mini opp-ned ostekaker, men oppskriften passer fint til en vanlig rund kake også (25 cm diameter). Oppskriften forklarer hvordan du lager opp-ned ostekake.
Pasjonsfruktgele:
6 gelatinplater
2 dl appelsinjuice
150 g sukker
2 ts maizenna
2 ss vann
3 pasjonsfrukter
Legg gelatinplatene til bløt i en bolle med vann. Ha appelsinjuice og sukker i en gryte. Varm dette opp til det koker og sukkeret er oppløst. Ha maizenna og vann i en shaker og rist dette til det er godt blandet. Hell maizenna blandingen i juicen og kok opp igjen. Del pasjonsfruktene i to og ha innholdet gjennom en sil (for å få bort steinene). Hell pasjonsfrukten i gryten og kok dette opp igjen. Ta gryten av platen, klem ut vannet av gelatinen og putt gelatinen i gryten. Rør til all gelatinen er oppløst.
Ha geleen over i posjonsformer eller kakeform. Settes i kjøleskapet til geleen er stiv.
Ostemasse:
6 gelatinplater
9 pasjonsfrukter
400 g philadelphia naturell
200 g sukker
Skall fra 1 sitron
1 dl sitronsaft (ca to sitroner)
4,5 dl fløte
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med vann. Del pasjonsfrukten i to og press innholdet igjennom en sil. Ha pasjonsfruktmassen, sukker og philadelphia i en mikser og miks dette til en fin og glatt blanding. Riv skallet fra en sitron og ha dette i mikseren (pass på å ikke få med deg det hvite laget av sitronen for dette smaker ikke noe godt). Ha sitronsaften i en gryte og varm dette til det koker. Klem vannet ut av gelatinen og ha gelatinen i gryten. Bland til gelatinen er oppløst. Ha gelatinblandingen i mikseren litt og litt mens mikseren går. Pisk fløten og vend dette inn i ostemassen. Ha ostemassen over det kalde geleen og sett formen/formene i kjøleskapet i noen timer til ostemassen har stivnet.
Oreobunn:
300 g oreo kjeks
100 g smør
Knus oreokjeks til alt er helt knust. Smelt smør og ha dette oppi oreokjeksene. Bland godt. Kjeksmassen smøres over ostemassen i formen/formene dine. Kaken/kakene settes kaldt til kjeksbunnen har stivnet.
Når kjeksbunnen har stivnet, kan du vende kaken/kakene på et kakefat.
Kaken kan serveres slik den er, men jeg liker å pynte med litt frukt. Mango og kiwi passer veldig fint sammen med pasjonsfrukt syns jeg.
No Comments