Spiselig glass oppskrift

Denne uken laget jeg spiselig glass for første gang. Skulle ha det som pynt på en kake (frost-kake til niesen min). Det var utrolig lett og  morsomt å lage. Jeg hadde ikke sukkertermometer så jeg tok det bare på magefølelsen. Viss du har sukkertermometer så anbefaler jeg deg å bruke det!

1-54-006430-Dr-Oetker-Flytende-Glukose

Jeg brukte glukose fra Dr.Oetker til denne oppskrifte. Denne kan blant annet kjøpes hos Meny.

 

Oppskrift:

1 boks «flytande Glykos» (140g)

160ml vann

280ml sukker

0,5ts farge (eller mer/mindre etter hvor sterk/svak farge du vil ha)

 

Kle en stekeplate med aluminiumsfolie og sett denne i fryseren. Ha alle ingrediensene i en gryte. Sett platen på middels sterk varme (jeg satt den på 6 av 9). Rør i massen til sukkeret er oppløst og det begynner å koke. La det stå å koke i ca 20 minutter uten å røre i det (pass på at du ikke koker for lenge for da vil massen få en gulfarge har jeg hørt. Har du sukkertermometer så bruk det! Når termometeret viser 150 grader, tar du massen av platen).

 

bilde 1

Etter 15 min tar du stekeplaten ut av fryseren og heller massen over folien. Elt platen litt for å få massen utover folien. Sett den tilbake i fryseren.

bilde 2

Etter ca 30 min er den klar til å knekkes. Bruk baksiden av en sleiv eller lignende og hakk i den harde massen.

bilde 4

Lurt å lage det spiselige glasset samme dag som kaken skal serveres. Viss det spiselige glasset oppbevares i kjøleskapet, blir den klissette  og seig.

 

About

6 Comments

 • Sofie 27. oktober 2019 at 21:20 Reply

  Heisann, Funker det å lage det noen dager i forkant dersom en oppbevarer det i fryseren eller er det ikke anbefalt?

  • elca 21. mars 2020 at 22:39 Reply

   Hei :) Nei det vil nok ha samme effekt som kjøleskap, den vil trolig bli klissete og seig (ikke prøvd selv).

 • Ingrid E. S. 24. august 2019 at 09:33 Reply

  Hei,
  Jeg tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften, men «en boks» er et fryktelig dålig mengdemål. Hvor mange gram glukose brukes i oppskriften?

  • elca 31. august 2019 at 20:54 Reply

   140g, oppdaterte oppskriften :)

 • Ann 29. januar 2015 at 13:03 Reply

  Hei, dette spiselige glasset fungerte svært dårlig..hva gjorde jeg feil??
  ble bare en seig Gelè som slett ikke ble frosset!

  • elca 30. januar 2015 at 12:45 Reply

   Syns det hørtes helt veldig rart ut, så jeg måtte sjekke oppskriftsboken min og da ser jeg at jeg har skrevet feil mengde sukker på bloggen =/ Jeg beklager veldig denne feilen, men det skal være 280 ml sukker (ikke 180). Med riktig mengde sukker skal det fungere. Det har det hvertfall gjort når jeg har laget det.

Leave a Comment