Spiselig glass oppskrift

Denne uken laget jeg spiselig glass for første gang. Skulle ha det som pynt på en kake (frost-kake til niesen min). Det var utrolig lett og  morsomt å lage. Jeg hadde ikke sukkertermometer så jeg tok det bare på magefølelsen. Viss du har sukkertermometer så anbefaler jeg deg å bruke det!

1-54-006430-Dr-Oetker-Flytende-Glukose

Jeg brukte glukose fra Dr.Oetker til denne oppskrifte. Denne kan blant annet kjøpes hos Meny.

 

Oppskrift:

1 boks «flytande Glykos»

160ml vann

280ml sukker

0,5ts farge (eller mer/mindre etter hvor sterk/svak farge du vil ha)

 

Kle en stekeplate med aluminiumsfolie og sett denne i fryseren. Ha alle ingrediensene i en gryte. Sett platen på middels sterk varme (jeg satt den på 6 av 9). Rør i massen til sukkeret er oppløst og det begynner å koke. La det stå å koke i ca 20 minutter uten å røre i det (pass på at du ikke koker for lenge for da vil massen få en gulfarge har jeg hørt. Har du sukkertermometer så bruk det! Når termometeret viser 150 grader, tar du massen av platen).

 

bilde 1

Etter 15 min tar du stekeplaten ut av fryseren og heller massen over folien. Elt platen litt for å få massen utover folien. Sett den tilbake i fryseren.

bilde 2

Etter ca 30 min er den klar til å knekkes. Bruk baksiden av en sleiv eller lignende og hakk i den harde massen.

bilde 4

Lurt å lage det spiselige glasset samme dag som kaken skal serveres. Viss det spiselige glasset oppbevares i kjøleskapet, blir den klissette  og seig.