Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes er enkle å lage og supergode! Oppskriften er til 20-24 stk.

Cupcake:

525 ml sukker

3 egg

75 ml fløte

1/2 boks wilton red no taste (farge som blant annet fås kjøpt hos Jernia/traktøren/kitchen)

1,5 ss hvitvinseddik

525 ml mel

1,5 ts natron

0,5 ts salt

1,5 ss kakao

4,5 ss vaniljesukker

150 ml matolje

300 ml rømme

 

Pisk sukker og egg til eggedosis. Ha fløte, konditorfarge og eddik i eggedosisen. Bland alt det tørre i en bolle og alt det bløte i en annen bolle. Ha dette vekselvis i mikseren. Denne røren blir veldig tynn og det skal den også være. Ha røren i cupcakesformer (jeg bruker litt mindre former til denne røren). Disse vil heve i ovnen, så ikke fyll formene helt opp (ha i ca 2/3 av formen).

 

Stekes i midten av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter (kan ta lenger/mindre tid avhengig av ovnen, så stikk i de med en kakepinne for å være sikker på at de er gjennomstekte). Ta formene ut av ovnen og avkjøl på en rist dekket. La cupcakesene bli helt kalde før du har på krem.

Ostekrem:

200 g smør (romtemperert)

1 ts ekte vaniljesukker

4 dl melis

200 g philadelfia naturell

1 ss sitronsaft

Miks smør og vaniljesukker til den er blitt hvit. Tilsett sitronsaft, philadelpia og melis. Ha kremen på de kalde cupcakesene. Jeg bar brukt 1M Wilton tip for å lage rosetter og pyntet med litt myke sølvkuler.

About

No Comments

Leave a Comment