Middagspai

Middagspai er enkelt og supergodt! Også fine å fryse.

Paibunn:

150g romtemperert melange

200g hvetemel

2ss kaldt vann

 

Ha mel og myk melange i en bolle. Smuldre dette godt sammen. Ha i vann og kna inn. Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg i kjøleskapet et par timer, gjerne til dagen etter.

Pakk ut plasten og bruk denne til å kjevle ut deigen på.

Ha deigen i en smurt paiform på rundt 26cm. Press deigen ut så den dekker hele formen, også opp etter kantene. Deigen er veldig myk og kan fort revne, men da er det bare å «lappe» den sammen igjen. Viktig å dekke kantene så ikke fyllet renner ut. Stikk hull i bunnen med en gaffel.

Stek paibunnen i 15-20 minutter midt i ovnen på 200 grader.

Mens paibunnen steker kan du gjøre klar fyllet. Paien kan du fylle med det du liker best. Her er 3 av mine:

Fyll 1:

Baconbiter

Skinkebiter

Brokkoli (kokt)

Sopp

Fyll 2:

Røkelaks

Brokkoli (kokt)

Baconbiter

Sopp

Fyll 3:

Pepperoni

Brokkoli (kokt)

Sopp

Baconbiter

Når paibunnen er ferdig stekt, fyller du den etter eget ønske. Jeg har i mye fyll fordi jeg syns det gir best smak.

Eggeblanding:

4 egg

2,5 dl melk

salt og pepper

Ha alt i en bolle og visp sammen med en gaffel. Hell eggeblandingen over paien. Ha revet ost på toppen. Stek paien midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minuttet. Server gjerne med focaccia.