Solbær- og ripssaft

Solbær og rips er to bær som ofte bare står til pynt i hagen. Men hva med å bruke dem til noe? Saft er enkelt og godt!

 

Ingredienser:

500 g rips

700 g solbær

5 dl vann

350 g sukker

 

Ha rips, solbær og vann i en gryte. Varm dette opp og la det småkoke under lokk i ca 30 minutter (ikke rør). Bærene skal da ha saftet seg og endret farge.

IMG_4197

Hell bærmassen over i en fuktig saftduk, og la det renne av i minst en time (den minste pusen min syns dette var utrolig spennende).

IMG_4200

Ha saften tilbake i en gryte og ha i sukkeret. La dette koke i ca 10 minutter. Når saften er ferdig kokt, fjernes skummet på toppen og saften fylles på rene, varme flasker. Jeg bruker flasker med patentkort kjøpt hos Feel.

Watermarked

Saften oppbevares mørkt og kjøligt. Denne oppskriften gir ca 1 liter med saft. Blandingsforholdet saft/vann er ca 1/10 (avhengig av hvor sterk du liker den).

IMG_4208

2 Comments

  • Charlotte 29. juli 2018 at 09:25 Reply

    Hei,
    God forklaring i oppskriften!
    Hvor lang holdbarhet har saften sånn ca?
    Er saften veldig søt eller ikke? Ser du bruker litt mindre sukker enn andre, noe jeg likte.:)

    • elca 25. september 2018 at 11:45 Reply

      Hei :) Takk for det! Saften holder seg i flere mnd uåpnet viss den oppbevares mørkt og kjølig (kjøleskap/kjølebod eller kald kjeller/bod for eksempel). Når den er åpnet holder den seg bare i ca 2 uker.
      Jeg liker at saften er frisk og litt syrlig, så derfor bruker jeg mindre sukker, og syns ikke denne blir veldig søt nei :)

Leave a Comment