Snickerskake

Denne oppskriften er fra mamma sin oppskriftsbok. Kjempegod snickerskake i langpanne. Min mor pleide å lage denne hele tiden da jeg var liten, og jeg elsket den! Og det gjør jeg fortsatt. Derfor ville jeg dele oppskriften, så her kommer den:

 

Bunn:

6 eggehviter

4 ½ dl sukker

1 pakke Ritz-kjeks

250 g peanøtter

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

 

Ha eggehviter og sukker i en mikser og pisk dette til stiv marengs. Grovhakk Ritz-kjeks og peanøtter. Bland sammen Ritz, peanøtter, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Det tørre blandes inn i marengsen med en slikkepott. Bre massen utover en langpanne og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter.

1

 

Krem:

6 eggeplommer

100 g melis

2 plater lys kokesjokolade

100 g smør

 

Eggeplommer og melis has i en gryte og kokes opp. Ta gryten av platen og tilsett kokesjokolade og smør. Rør dette sammen til alt er smeltet. Smør kremen på varm kake.

NB! Kremen må lages mens kaken er i ovnen slik at den akkurat er ferdig når kaken tas ut av ovnen og kan smøres på varm kake. Dette gjør det lettere få smørt ut kremen.

Kaken avkjøles, deles opp i serveringsstykker og serveres eller fryses.

2