Nugattmakroner
Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.
Fyll med denne kremen:
Nugattkrem:
300g nugatt
Del nugatten oppi biter og ha i en bolle:
Ha bollen i mikroen og varm i 10 sek om gangen. Varmes til nugatten begynner å smelte og du kan røre den ut til en krem slik som dette:
Om du skulle være uheldig å varme nugatten for lenge (slik at den blir for flytende), er det ingen krise. Bare sett kremen i kjøleskapet litt og rør med jevne mellomrom til du får en tykk krem.
Fyll en sprøytepose med kremen og spøyt ut en topp med krem på makronene slik:
Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.
Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.
No Comments