Nugattmakroner

Bruk denne grunnoppskriften + ønsket farge fra for eksempel Wilton i marengsen.

Fyll med denne kremen:

Nugattkrem:

300g nugatt

Del nugatten oppi biter og ha i en bolle:

Ha bollen i mikroen og varm i 10 sek om gangen. Varmes til nugatten begynner å smelte og du kan røre den ut til en krem slik som dette:

Om du skulle være uheldig å varme nugatten for lenge (slik at den blir for flytende), er det ingen krise. Bare sett kremen i kjøleskapet litt og rør med jevne mellomrom til du får en tykk krem.

Fyll en sprøytepose med kremen og spøyt ut en topp med krem på makronene slik:

Sett makronene sammen. Når makronene er fylt, oppbevares de i en lufttett boks i kjøleskapet i minst et døgn før de fryses/serveres. Dette gir makronene tid til å «sette» seg. Når makronene er nystekte, vil de være sprø. Men når de er fylt og får tid til å sette seg i kjøleskap, vil de få den gode og myke konsistensen de skal ha.

Etter de har fått satt seg, kan de enten serveres eller fryses ned. De holder i flere måneder i fryseren og kan derfor lages i god tid før servering.

About

No Comments

Leave a Comment